The Great Hungarikum Show

A kiállítás élménydús ismeretterjesztése után külföldi nézőink megtapasztalhatják a magyar humort is Pódiumszínpadunkon. Az angol nyelvű (ön)ironikus “Hungarikum Show”-nk betekintést enged egy XXI. századi magyar család hétköznapi életébe. Az interaktív darab keretében a történelem tanár anyuka, tudós apuka, egyetemista lányuk, valamint puli kutyájuk látják vendégül az ide látogató nézőinket. Természetesen a show során nem csak vendéglátóink személyes történetét ismerhetjük meg, hanem elkerülhetetlenül fel-felbukkan gasztronómiánk, történelmünk, irodalmunk, szokásink színes palettája, melyek ránk, magyarokra a legjellemzőbbek.

A darab az ICON Produkció megbízásából készült. A szándék itt is egyértelmű: azon sztereotípiákat karikírozza ki a produkció, melyek a külföldiek fejében rólunk magyarokról élnek. Közben a humor mellé csempészve mutatja meg azokat az értékeket is, melyekre büszkék vagyunk, s melyekről szeretnénk ha többet tudnának a hozzánk látogatók, vagy a magyarokról többet tudni szeretők.

A darabot angol nyelven játsszák a színészek, ezért elsősorban külföldi turistáknak, delegációknak ajánljuk.

 

Magyar nyelvű előadások, zenés estek

Mindezek mellett a idelátogatóknak lehetősége nyílik az igazi magyar kulturális életbe is elmerülni. Esténként neves művészeink előadásában ismerhetik meg a magyar irodalom gyöngyszemeit, Repertoárunkon a klasszikus művektől kezdve a kortárs alkotásokig, Móricz, Petőfi, Vörösmarty művein át Pozsgai Zsolt darabjáig megelevenednek színpadunkon. Örömünkre szolgál, hogy az előadásokon, zenés esteken művészeink közt köszönthetjük Blaskó Borbálát, Fésűs Nellyt,Four Fatherst, Gaál Ildikót, Gubik Ágit, Koltai Róbertet,Kovács Áront, Márton Andrást, Petrik Andreát, Szirtes Balázst, Udvaros Dorottyát, Vörös Róbertet és még sok más elismert alkotót. Szívesen helyt adunk új produkciók születésének, fiatal tehetségeknek, célunk, hogy egyre több magyar művész találjon otthonra nálunk, és kultúránkból inspirálódva, egyre több új magyar alkotás születhessen.

 

Hungarikum Pódium